22 I 23 SETEMBRE 2012 - BUNYOLA MALLORCA

22 I 23 SETEMBRE 2012 - BUNYOLA MALLORCA
Per més informació cliqueu sobre la foto

03/03/2012 - ELS GEGANTS DE LA LLACUNA APADRINEN ELS GEGANTS DEL CENTRE PENITENCIARI DE LLEDONERS

03/03/2012 - ELS GEGANTS DE LA LLACUNA APADRINEN ELS GEGANTS DEL CENTRE PENITENCIARI DE LLEDONERS
per més informació cliqueu sobre la foto

PROJECTE A LES PRESONS: ELS GEGANTS DEL CENTRE PENITENCIARI LLEDONERS S'INCORPOREN AL MÓN GEGANTER

Des del 2010, els Geganters i grallers de La Llacuna, conjuntament amb el Centre Penitenciari Lledoners, vàrem iniciar un projecte pioner en el nostre país que consistia en que els interns dirigits per Àlvar Ymbernon (Constructor dels Gegants bombers de La Llacuna i treballador de la presó) poguessin construir una parella de gegants. Paral·lelament a la construcció de les figures, els Geganters i grallers de La Llacuna, cada dissabte durant un llarg període de temps, ens dirigíem al Centre Penitenciari per formar un grup de geganters i grallers entre els interns de Lledoners.

Bé doncs, ja estem a la recte final d'aquest projecte tant engrescador i aquest DISSABTE 3 DE MARÇ pel matí es fa la presentació oficial d'aquesta parella de gegants. S'ha de dir que són els primers gegants i la primera colla de geganters i grallers d'una presó en el nostre país.


PROGRAMA D'ACTES: DISSABTE 3 DE MARÇ DE 2012

LLOC: CENTRE PENITENCIARI LLEDONERS

09,00h.- Arribada dels gegants participants convidats a l’acte del bateig, figures que han estat construïdes pels propis interns, a partir d’un projecte encetat per la Colla de Geganters de La Llacuna.
11,30h.- Inici dels actes: Benvinguda a les colles geganteres i parlaments per part del Director del Centre i altres personalitats, i tot seguit presentació i bateig dels gegants de Lledoners, que serán apadrinats pels gegants de Sant Joan de Vilatorrada i La Llacuna.
12,00h.- Passejada de gegants per l’interior del centre penitenciari.
12,40h.- Arribada davant del pavelló, on tindrà lloc una mostra de balls de gegants, i tot seguit lliurament de recordatoris de l’acte fets pels mateixos interns.
13,00h.- Fi de festa amb un aperitiu per a tots els assistents.
Durant la jornada, es farà una exposició de com es va fer la construcció dels gegants i el curs de gralla i tabal i portar gegants, així com també s’exposarà altre classe d’activitats que es fan en el centre.
Colles participants:7.- La Llacuna, Masquefa, Navarcles, Sant Celoni, Sant Joan de Vilatorrada, i els gegants, gegantons i capgrossos de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portats pels geganters de la Seu d’Urgell i Juneda; i els gegants amfitrions de Lledoners.

ACTIVITAT GEGANTERA 2012

ELS GRALLERS DE LA LLACUNA MÚSICS DE MASQUEFA CIUTAT GEGANTERA 2012 - ACTUACIONS AMB L'ACGC

  • 9-10 JUNY - MASQUEFA CIUTAT GEGANTERA 2012
  • 16 de juny - Olesa de Montserrat
  • 7 de juliol - Montblanc
  • 15 de juliol - Hostalets de Balanyà
  • 21 de juliol - Masquefa
  • 1 de setembre - Les Borges Blanques
  • 21 D'OCTUBRE - SANT FELIU DE LLOBREGAT (FIRA DEL MÓN GEGANTER)
  • 28 d'octubre - Sant Joan de Vilatorrada